“Inmiddels best een begrip in en rond Deventer geworden (…) Zijn nieuwe repertoire is een goede mix tussen meer opgewekte en meer ingetogen, diepzinnige nummers” (Susan Stiletti, 3voor12 Overijssel)

De Reisgenoot (Maarten van Veen) is een troubadour die danst op de lijn tussen pop en kleinkunst. Hij schrijft ontroerende Nederlandstalige liedjes met bijzondere teksten. Of zoals hij zelf zegt: “ik wil mensen aan het denken zetten, laten lachen en laten voelen”. Hij zingt verhalen met een dubbele bodem die hij begeleidt met een gitaar en een aanstekelijke performance.

Geboren aan de kust van Noord-Holland neemt Maarten de zee en de vrijheid mee in zijn liedjes en zijn hart. Na omzwervingen door het land langs Amersfoort, Utrecht en Enschede is de Reisgenoot nu gestrand in Deventer. Gedreven door rusteloosheid, bijzondere verhalen, een kritische kijk en een wens om de wereld een klein beetje te verbeteren stromen de liedjes uit zijn pen. Hij laat zich inspireren door folk en funk, vertellers en rappers. Zijn muziek doet bij vlagen denken aan een soort Nederlandstalige versie van Passenger, of een popversie van Boudewijn de Groot. Hij levert scherp commentaar op de wereld om hem heen, afgewisseld met een flinke dosis humor en ontroering.

De Reisgenoot bracht begin 2014 zijn debuut EP “Verhalen van vrijheid” uit, waarmee hij door Overijssel en Gelderland toerde. Eind 2015 verscheen een tweede EP: “Van de wereld”. Met de tweede EP op zak toerde Maarten langs podia in heel Nederland, van huiskamers tot cafés en kleine theaters.

Hiernaast is Maarten van Veen medeoprichter van het Deventer Songwriters Gilde, een initiatief dat zich richt op creëren van meer podiumplekken voor singer-songwriters in Deventer en het ontwikkelen van een community waarin songwriters elkaar helpen, inspireren en gebruik kunnen maken van elkaars publiek en netwerk. Voor meer info over het Deventer Songwriters Gilde: https://www.facebook.com/songwritersgildedeventer

De Reisgenoot speelt solo (gitaar & zang) of in een akoestische bandsetting met een bassist en een percussionist. Kijk hier voor een speellijst.

Als je een voorliefde hebt voor bijzondere teksten, verpakt in toegankelijke liedjes, ben je op de juiste plek. Reis mee!

Recensies over “Van de wereld” vind je via Festivalinfo, WoNoBloG en Nieuwste hits.

Contactinformatie:
E-mail: maartenvveen [AT] gmail.com (vervang de [AT] door een @)
T: 06-46726361

Contactgegevens website