Haat, liefde en talent.

Haat, liefde en talent.

* Help je me een ronde verder bij de Grote Prijs van Nederland? Je kunt stemmen via deze link *

Talentenjachten zijn fantastisch. Mensen hebben denk ik genetische aanleg om competities interessant te vinden en te volgen, je krijgt coaching om beter te worden en je kunt prijzen en publiciteit in de wacht slepen die je carrière – zij het kortstondig – naar ongekende niveaus tilt.

Alle muzikanten die ik ken haten talentenjachten. Er wordt – dikwijls terecht – getwijfeld aan de integriteit: talentenjachten gaan niet altijd (alleen maar) over talent. Daarnaast moet je vaak met één nummer alles wat je in huis hebt laten horen. Dat is lastig, want in een goede show zit context en opbouw. En artiesten zijn, veel vaker dan ze je laten geloven, gewoon gevoelige types. Soms met een groot ego, maar vaker gewoon kwetsbare mensen. Met hun deelname stellen zich bloot aan niet al te subtiele vormen van feedback. Anderen bepalen wel even wat je waard bent.

Vaak lijkt alsof je zonder mee te doen aan een of andere talentenjacht maar moeilijk verder kunt komen. Een reden voor mij om een poosje geleden mee te doen met Giels talentenjacht. Nu een reden om mezelf toch weer vrolijk in te schrijven voor de Grote Prijs van Nederland. Ja – elementen ervan vind ik verschrikkelijk. Maar kansen en coaching zijn te waardevol om te laten liggen. Dus ik ga weer alles geven! Met optimisme, promotie en ijzersterke optredens. Daarom ook weer een verzoek: wil je me helpen? Willen jullie op mij stemmen? Het risico op like-gebedel is ernstig aanwezig, maar het is fijn dat niet alles meer afhangt van drie deskundigen. Het publiek mag ook iets vinden. Jullie zijn mijn publiek en ik zou het super vinden als je even de moeite neemt om op mij en mijn muziek te stemmen.

Het werkt als volgt: Je gaat naar deze link. Daar scrol je naar rechts tot je bij mij bent. Onder het plaatje van mijn CD hoes, met mijn naam en liedjes klik je op het woord ‘stemmen’. Daar wordt je doorgeleid naar een pagina waar je je stem kunt uitbrengen. Je kunt dit doen door in te loggen via Facebook, of door een account aan te maken. Het kost een klein beetje moeite, maar dit is om te voorkomen dat mensen dubbel kunnen stemmen e.d. Wederom heel erg bedankt dat je de tijd neemt om me verder te helpen!

P.S. als je nieuwsgierig bent, via de link kun je ook meer informatie krijgen over wat deze muziekcompetitie precies inhoud.

BEDANKT!
De Reisgenoot
IMG_4916 IMG_4940